Himpunan Ilmu & Hikmah

Himpunan Ilmu & Hikmah
http://2.bp.blogspot.com/_ePEleKas6fU/SiVIKdadxFI/AAAAAAAAAdA/AgKaI9Zgpoc/s72-c/1-01-0021.jpg
Kitab Himpunan Ilmu & Hikmah ini menghimpunkan hadis Rasulullah s.a.w yang menjadi paksi kepada pelbagai Ilmu dan hikmah. Melalui hadis yang dihimpunkan ini, lahir pelbagai ilmu yang amat berguna dalam kehidupan dunia & akhirat.

Inilah kelebihan yang Allah berikan kepada Rasulullah s.a.w yang mana Baginda mampu mengungkapkan hadis yang pendek tetapi maknanya cukup mendalam dan luas. Dihimpunkan hadis yang berpaksikan kepelbagaian ilmu dan hikmah. Huraiannya yang dilakukan oleh Ibn Rajab al-Hanbali (1335-1393) sungguh mendalam dan disertai dengan kisah teladan serta kata-kata hikmat sebagai pedoman sepanjang zaman.

Setiap hadis disertai dengan objektif dan olahan bagi memastikan pembaca dapat memahami hadis dengan baik. Ini antara kitab terbaik yang menghuraikan hadis 40 karangan Imam Nawawi. Kitab ini diterjemah dalam bentuk bahasa yang mudah difahami dan tidak berbelit-belit. Sesuai untuk rujukan dan bacaan bagi mereka yang meminati dan ingin mendalami ilmu Hadis. Kitab ini setebal empat jilid.

Harga: 4 buah
RM 128.00
Jilid 1 - RM 28.00
Jilid 2 - RM 30.00
Jilid 3 - RM 36.00
Jilid 4 - RM 34.00
Penulis: Ibn Rajab al-Hanbali
Penerbit: Pustaka Salam

Related product you might see:

Share this product :
0 Comments
Comments

Cari Kami di Facebook

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kedai Buku Al-Hidayah - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger