Hukum Berkaitan Pengurusan Jenazah Dan Bid'ah-bid'ah Yang Sering Berlaku

Hukum Berkaitan Pengurusan Jenazah Dan Bid'ah-bid'ah Yang Sering Berlaku
http://3.bp.blogspot.com/_ePEleKas6fU/S8_3q5PaB5I/AAAAAAAABA8/_H7RXNgDao8/s72-c/PJ-1767L.jpg

Pengurusan jenazah hari ini dilaksanakan dengan campuran berbagai tradisi dan adat-istiadat yang bukan daripada Islam, hingga umat Islam kini keliru dan tidak mengetahui cara pengurusan jenazah yang tepat.Sebagai penghormatan terakhir kepada jenazah, pengurusannya perlu dilaksanakan dengan benar-benar mengikut jalan syariat dan tidak sepatutnya ditoko tambah mengikut kehendak tradisi atau adat istiadat. Buku ini memaparkan berbagai persoalan dan masalah berkaitan dengan kegiatan pengurusan jenazah. Juga dijelaskan kaedah yang tepat dan yang bida'ah, agar pengurusan jenazah itu terhindar daripada sesuatu yang tidak daripada Islam atau yang dicontoh oleh Baginda Rasulullah (saw).
Semoga buku tulisan Muhammad Nashiruddin Al-Albani, seorang pakar hadis, dapat memberi bimbingan yang lengkap dalam perihal pengurusan jenazah mengikut kehendak Islam dan sunnah Rasulullah (saw).
Muhammad Nashiruddin al-Albani Abu Abdur-Rahman, atau dikenal dengan al-Albani, berasal dari Albania. Ia mendapatkan ijazah di bidang hadits dari Syekh Raghib ath-Thabbakh.Antara buku-buku karangan beliau ialah : Silsilah Hadits Dha'if dan Maudhu'; Haji dan Umrah seperti Rasulullah (sudah diterbitkan oleh Perniagaan Jahabersa); Bagaimana Anda Menikah dan Silsilah Hadits Shahih.
Harga: RM45.00
Penulis: Muhammad Nashiruddin al-Albani
Penerbit: Perniagaan Jahabersa

Related product you might see:

Share this product :
0 Comments
Comments

Cari Kami di Facebook

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kedai Buku Al-Hidayah - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger