Ilmu Hikmah

Ilmu Hikmah
http://2.bp.blogspot.com/-5FxRzPh0zeM/Tjdvx0JBB5I/AAAAAAAABKo/XlYhjxVLLkM/s72-c/Ilmu_Hikmah-320x491.jpgIlmu hikmah itu rahsia yang didamba semua
Ilmu hikmah itu ketinggian ilmu yang ditunjukkan dalam semudah-mudah amal
Ilmu hikmah itu lambang kehebatan seorang manusia
............................................................................................................

Manusia seliar seorang Badwi padang pasir mengakui kebaikan Nabi Muhammad. Apabila nabi menyampaikan ilmu dan menegur, sejahil-jahil manusia mampu mendapat pengajarannya. Ternyata sekeras-keras hati mampu mendapat manfaat apabila tepat caranya.

Apabila diminta memilih antara nikmat-nikmat hebat Tuhan, tokoh lagenda, Luqman al-Hakim dan Nabi Sulaiman memilih hikmah. Daripada hikmah ini, Luqman dan Sulaiman mencapai kemuliaan di dunia dan di akhirat.

Begitu dahsyat hikmah ini.

Ilmu Hikmah: Menyelami Samudera Ilmu Menuju Mutiara Kebijaksanaan membongkar misteri di sebalik kemampuan nabi mengubah manusia. Rahsia nabi memanfaatkan ilmu hikmah bagi menukar tabiat paling keras dengan cara paling mudah.

Ilmu Hikmah: Menyelami Samudera Ilmu Menuju Mutiara Kebijaksanaan mendorong kita ke arah kebijaksanaan sejati. Membuka khazanah ilmu yang menjentik akal dan terasa manis di hati.

Dengan kisah individu-individu yang penuh hikmah dan fakta yang santai, semuanya mengalir masuk ke dalam diri kita tanpa dipaksa-paksa. Mari... Mari kita sama-sama menyelami lautan ilmu menuju khazanah terindah... Mutiara ilmu hikmah.


Harga : RM11.00/RM13.00
Penerbit : PTS Millennia
Penulis : Muhammad Hasan Al-Basri
Muka Surat :99

Related product you might see:

Share this product :
0 Comments
Comments

Cari Kami di Facebook

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kedai Buku Al-Hidayah - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger